Classificacions I Regata Corinthian

Ja podeu consultar els resultats de la regata, després de la realització de les tres proves amb totes les condicions de vent i mar imaginables, des de calmes el dissabte a puntes de 25Knts i ones de 2m dilluns.
Dissabte es va fer la sortida amb 20min de retard, degut a arribada amb retard dels vaixells del Port olímpic. El vent va ser amb roles d’intensitat i angle d’uns 30º i va anar desplaçant-se de NNW a S, amb força encalmades davant de l’aeroport “fantasma” de Barcelona, doncs dissabte al matí estava tancat. L’Ossa de Toni Guiu, Alex Laplaza va passar com si res pels pous de vent, i va arribar a Port Ginesta prop d’una hora abans del segon, el MEIGAS FORA III de Emilio Cordoba, diferència, que en temps compensat es va reduir a 17min. Ave Phoenix de Joel Brosa i esCERT de Manel Medina van arribar poc després, tot i que en compensar el temps l’ordre es va intercanviar a la classificació de la prova.
Diumenge vam gaudir de l’amable acollida del Club Marítim de Port Ginesta, que va organitzar un esmorzar a un bar del port i un aperitiu després de la prova als seus locals.
La prova va ser un triangle al vent de 1,5Nm de costat, també amb vent en ratxes, dins d’uns límits acceptables per a una regata amb tripulació Corinthian, sense patrons professionals. Tots ho vam passar bé. Novament l’Ossa va guanyar, però aquest cop sols amb 10min d’avantatge (un cop compensat) sobre esCERT i Meigas fora III, darrera van arribar els vaixells locals Jadic i Shangri-la, de Cristina Zander i Ernest Mahiques, respectivament. Després van anar arribant la resta, fins a 14 vaixells a la classe creuer i 3 a la classe Promoció, liderats per Kalidon i Isurus, de Alejandro Navarro i Manel Gascón, respectivament. El Mister Swing, que va arribar segon en temps real a la darrera boia de barlovent, va tenir un problema en hissar l’espinaker i va haver d’abandonar.
El dilluns vam tenir vent de W que va rolar a SW, i intensitat entre 15 i 25 nusos, el que va permetre fer una regata en rumb directe amb vent de popa. Aquest cop van ser els vaixells més petits: Meigas Fora III i esCERT els que van guanyar a l’Ossa, seguits a poca menys de 15min per Amariha de Pere Quiles i Garnatxa de Jordi Arteaga, que en temps compensat va acabar quart de la general i 3er del grup.

A la classificació general de la prova no ha estat possible separar els vaixells entre “debutants” i “habituals”, com estava previst, doncs tots els vaixells tenien tripulació experimentada i sols dos no tenien ràting verificat, pel que el comitè va decidir separar els grups per classes. Al grup 1 va guanyar indiscutiblement l’Ossa de Toni Guiu, Alex Laplaza amb 3 primers llocs Seguit de Irisea i Ave Phoenix. Al grup 2 van estar lluitant esCERT i Meigas Fora III, essent aquest últim qui va guanyar finalment, després dels problemes de esCERT a la sortida de la tercera prova, amb un fora de línia. El tercer va ser l’Amariha de Vilanova.

Recordeu, el dia 19 de desembre a les 18h de la tarda es farà el lliurament de premis i sorteig de regals al port Olímpic de Barcelona.

FOTOS

Resultats fins al moment:
Classificació General Prova 1
Classificació Grups Prova 1
Classificació General Prova 2
Classificació Grups Prova 2
Classificació General Prova 3
Classificació Grups Prova 3

Resultats Grups després de prova 3
Resultats General després de prova 3