II Travessa del Equinocci CVB

Gran actuació dels vaixells del Club de Mar Port Olímpic a la II Travessa del Equinocci, organitzada pel Club Vela Badalona, entre Badalona i Arenys, el passat dia 20 de març. L’esCERT de Manel Medina va ser el primer classificat de la general.

Es va donar la sortida amb vent fluix del NE, després d’esperar una mitja hora al seu establiment. Al llarg de la prova el vent va rolar fins a variable del SW amb F3. Això va permetre gaudir de vents de totes les marcacions: cenyida, través, aleta i popa. La piscifactoria de El Masnou va constituir un obstacle difícil d’esquivar per alguns vaixells, doncs va coincidir amb l’inici del canvi en la direcció del vent de NE a SE i això va provocar alguns pous de vent, que difícils d’evitar amb la piscifactoria d’obstacle.

A la classe 2, va quedar primer el Flyer I de Carles Reboll, ala classe 3 el primer va ser el Escert, del Manel Medina, i a la classe 4, navegant en solitari, va ser 4 el Amadeus de Manel Nebot.

De tornada van fer una regat inversa fins a Badalona, per clubs.

En contra de les previsions, de dies abans, la prova es va fer amb un vent establert de Llevant, el que va permetre una prova força ràpida, al que es va afegir l’emoció de l’arribada en temps real, al donar-se la sortida per ordre invers del temps estimat de duració del recorregut, en funció del ràting. Vam canviar l’estrès de la sortida per l’emoció de l’arribada, una experiència molt interessant, a considerar en alguna de les proves del CMPO.

Adjuntem els fulls de les clssificacions:

Classe II

III

Classe IV

Inversa

Felicitats a tots